Topp tre podcasts

Jag lyssnar på mycket podcasts under veckorna och tänkte delge vilka som är mina favoriter i dagsläget.

Guldmedalj: Kvalitetsaktiepodden är min solklara etta! Här snackas det kvalitetsbolag för fulla muggar. Claes och Ola som driver podden är riktigt sköna att lyssna på när dom diskuterar intressanta bolag och analyserar nyckeltal. Det är en varm känsla som genomsyrar hela podden och man blir glad av att lyssna på dom. Jag får mycket inspiration av deras analyser i mitt egna investerande när jag försöker hitta egna kvalitetsbolag.

Alla analyser hålls på en perfekt nivå vilket gör att det är lätt att gänga med och ta del av informationen. Husguden i podden är så klart Warren Buffet. Detta är en riktigt kvalitetstimme man får ungefär varannan vecka då avsnitten släpps.

 

Silvermedalj: Börspodden är podden med två sköna daytraders (John & Johan) som diskuterar börs och finans. De analyserar mycket rapporter just runt rapportperioderna vilket är ett trevligt sätt att kunna hålla sig uppdaterad. Gillar också att de inte alltid håller med varandra i analyserna kring de olika casen som diskuteras, där kan det bli skönt tugg ibland. Även plus i kanten för John hos Mekonomen utsvävningarna :).

 

Bronsmedalj: SvD Börsplus är podden som drivs av duktige Peter Benson med kollegor. Peter är lugn och metodisk när han pratar och får lätt fram sina budskap till lyssnaren. Jag gillar att de är ganska raka i sina analyser kring de olika aktierna. De säger om de tycker en aktie är köpvärd eller inte.

Sedan redovisar de också sina olika aktieportföljer och lämnar konkreta förslag på en portfölj innehållande t.ex. utdelningsaktier.

 

Klicka här för mer Podcast tips.