Swedbank Robur Ny Teknik

OBS: Innehavet i fonden är från och med idag 13 November sålt, läs mer här.

 

Info

Fonden placerar huvudsakligen i aktier i svenska och nordiska mindre och medelstora bolag. Placeringarna koncentreras till bolag vars produkter och/eller tjänster har ett högt teknikinnehåll. Exempel på branscher där fonden placerar är IT/telekommunikation, läkemedel/medicinsk teknik, miljöteknik och industriteknik. Fonden kan placera upp till 30 procent av fondförmögenheten på marknader utanför Norden.

Kommentar

Denna fonden kompletterar min portfölj på ett väldigt bra sätt i dagsläget. Här får jag exponering mot spelbranschen och läkemedel\biotech vilket jag saknar lite i mina investmentbolag. Avgiften för fonden ligger på 1,25 % vilket jag tycker är fullt försvarbart när man kollar på historiken kring vad fonden har presterat (se bild). Antal innehav kan variera men ligger vanligtvis runt 60-65 st innehav. Fonden förvaltas av duktige Carl Armfelt. Carl är riktigt duktig spelbranschen där han vet vad som är hett och kommer bli hett framöver. Jag skulle nästan kunna dra det till att det är i Carl jag investerar i och inte i fonden.

Viktiga egenskaper

  • Grym förvaltare.
  • Fondinnehaven gynnas av trenderna mobilitet och hälsa.
  • Diversifierad till Europa och Nordamerika.
  • Kvalitativa innehav.

Handla Swedbank Robur Ny Teknik (provisionslänk) hos Avanza