Ny strategi

Jag har under en längre tid tänkt på om min nuvarande strategi verkligen är ultimat för mig. Jag har försökt tänka rent objektivt på hur mycket ja faktiskt vet om mina enskilda bolag jag investerar i.

Jag läser på om bolagets produkter och finanser så mycket jag kan och sedan tror jag mig veta tillräckligt om bolaget. Dock inser jag ju att så inte är fallet egentligen. Jag vet ju faktiskt ytterst lite om varje enskilt bolag. Det är ju egentligen bara de som jobbar i företaget och kanske vissa förvaltare med en nära relation till bolagen som faktiskt vet den aktuella statusen. Detta tillsammans med att jag personligen vill minimera antalet köp/sälj beslut jag ska behöva ställas inför har gjort att en ny strategi sats i verket.

Jag kommer därför att i min långsiktiga portfölj försöka hålla mina investeringar till investmentbolag och branschspecifika fonder. På så sätt behöver jag inte ta beslut om/när jag ska gå ur en aktie då jag överlåter de besluten åt professionella förvaltare. Investmentbolagen har jag inte tänkt att sälja utan hamnar i byrålådan. Jag förstår att jag inte kan tävla med förvaltare som jobbar heltid med att utvärdera bolag.

Med det sagt kommer jag inom tid sälja av de få enskilda bolag jag har kvar i portföljen och istället fylla på i investmentbolagen och i fonder.

Kindred som jag nyligen köpte är därmed redan sålt med några procents vinst. Likaså Formpipe sålde jag iväg idag med plus. Resten av bolagen (Irisity och Softronic) kommer jag invänta bra lägen för att sälja av framöver.

Jag har redan hunnit köpa in fonden Swedbank Robur Ny Teknik (provisionslänk) efter senaste månadens nedgång i fonden. Jag kommer att skriva en liten genomgång av fonden framöver samt om min andra fond jag lagt en liten order på idag (uppdatering kommer).

Summa summarum är att alla har olika investeringsstrategier och jag tycker alltid man förhålla sig till vad som känns bäst i magen för just dig, inte vad någon annan tycker man ska göra med sina pengar.