Kindred till portföljen

Jag kunde idag inte motstå att ta in Kindred till portföljen. Då jag redan va fullinvesterad så passade jag på att nyttja Avanzas Superlån för första gången. Jag investerar alltså med lite hävstång men till den förmånliga räntan 0.00 %. Det ska bli kul att se hur det är! Jag tror och hoppas att det är till min fördel i långa loppet.

Jag har sneglat på Kindred  under en längre tid och nu när kursen dippat rejält och direktavkastning ligger på 7 % så känns det som ett bra läge att gå in i aktien. Värderingen ligger på P/E 13 vilket också känns kanske rimligt med den osäkerhet som finns i sektorn nu. Men jag tror Kindred står väl rustade inför vad som komma skall.

Kindred är en av de allra mest välskötta aktörerna på marknaden och har ett gott renomé bland investerarkollektivet. Bolaget har haft en stabil vinstmarginal på 15 % de senaste åren vilket dock kan t’änkas komma ner lite i och med den nya reglerade marknaden som infinner sig i Sverige från och med 1 januari 2019. Det innebär i korta drag lite större skatt på vinsterna och att marknadsföring görs under kontrollerade former. Jag gillar att Kindred ha

Jag tror inte att det är helt omöjligt att Kindred kommer att göra ytterligare förvärv framöver nu när marknaden blir reglerad. Det är en stor konkurrens i bettingsektorn idag vilket är varför ja tror de större bolagen kommer köpa upp de lite mindre bolagen och att det kommer bli mindre bolag framöver.

Kindred planerar även att göra en USA satsning nu när det håller på att öppnas upp där borta. Slår detta väl ut så kommer detta bli riktigt bra.

Nu hinner jag inte skriva mer då jag ska åka till Spanien, på återseende !